Met de bus naar Dusseldorf

Düsseldorf, gelegen aan de schilderachtige oevers van de Rijn, is een verrassende bestemming die velen in één oogopslag weten te betoveren. Deze Duitse stad heeft een unieke aantrekkingskracht die zowel geschiedenis als moderne flair omvat. Eén van de hoogtepunten van Düsseldorf is de Altstadt, ook wel ‘de langste bar ter wereld’ genoemd, vanwege de overvloed aan gezellige bierhuizen en pubs. Deze historische wijk ademt de sfeer van vervlogen tijden en is perfect voor een ontspannen wandeling langs de Rijn en om te genieten van traditioneel Duits bier en culinaire lekkernijen. Bovendien biedt de stad moderne trekpleisters zoals de MedienHafen, een architectonisch meesterwerk met opvallende gebouwen. Ook is er een toren, de beroemde Rheinturm.

De Rheinturm (Rijntoren) in Düsseldorf is een iconische toren die uitsteekt boven de stad en een must-visit bestemming voor bezoekers. Deze opvallende toren, die in 1982 werd voltooid, dient niet alleen als een communicatietoren maar ook als een indrukwekkend observatiedek voor het publiek. Hier zijn een paar redenen waarom een bezoek aan de Rheinturm aantrekkelijk is: Ten eerste, het uitzicht vanaf de Rheinturm is adembenemend. Met een hoogte van 240 meter biedt de toren een panoramisch uitzicht over de stad Düsseldorf en de omliggende Rijnvallei. Bij helder weer kunt u zelfs de skyline van Keulen in de verte zien. De kans om de stad van bovenaf te bewonderen is onvergetelijk en levert prachtige foto’s op.

Bovendien is de toren ’s avonds prachtig verlicht en wordt vaak gebruikt als referentiepunt voor evenementen in de stad. De Rheinturm is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van Düsseldorf. Een bezoek aan de toren biedt een onvergetelijke ervaring die de charme en schoonheid van de stad op een unieke manier belicht.

Bekijk: groepsvervoer Parijs

Dusseldorf_004

Drie leuke musea in Düsseldorf

Düsseldorf is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn dan ook veel interessante musea te vinden, voor ieder wat wils. Hieronder bespreken we drie van de leukste musea in Düsseldorf.

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen: een museum voor moderne en hedendaagse kunst

De Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen is een van de grootste en meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst in Duitsland. Het museum bestaat uit drie locaties: K20 aan de Grabbeplatz, K21 aan het Ständehaus en het Schmela-Haus in de Mutter-Ey-Straße.

K20 is gewijd aan de kunst van de 20e eeuw, met werken van onder meer Picasso, van Gogh, Duchamp en Warhol. K21 presenteert hedendaagse kunst, met werken van onder meer Gerhard Richter, Jeff Koons en Damien Hirst. Het Schmela-Haus is een privécollectie van moderne kunst, met werken van onder meer Alexander Calder, Marcel Duchamp en Piet Mondrian.

Hetjens-Museum: een museum voor keramiek

Het Hetjens-Museum is het Duitse nationale museum voor keramiek. Het museum heeft een uitgebreide collectie keramiek uit alle delen van de wereld, van de oudheid tot heden. De collectie omvat onder meer Griekse vazen, Chinese porselein, Japanse keramiek en Europese kunstnijverheid.

Goethe-Museum: een museum over het leven en werk van Johann Wolfgang von Goethe

Het Goethe-Museum is gewijd aan het leven en werk van de Duitse schrijver Johann Wolfgang von Goethe. Het museum is gevestigd in een 18e-eeuwse villa in het centrum van Düsseldorf. De collectie omvat onder meer manuscripten, brieven, boeken, schilderijen en beeldhouwwerken van Goethe. Het museum organiseert ook regelmatig tentoonstellingen over Goethe's leven en werk.